3 tips die je verhuizing een stuk gemakkelijker maken

Er komt heel veel bij een verhuizing kijken, vaak wordt dit toch een beetje onderschat. En wordt het een stuk chaotischer dan van te voren werd gedacht, hieronder geven wij 3 tips die je helpen tijdens je verhuizing.

Tip 1: Planning maken

Voordat je gaat beginnen met inpakken of met verhuizen kun je het beste eerst een planning maken. In deze planning moet je zaken meenemen als het wijzigen van je adres, het op de hoogte stellen van kennissen, scholen, bedrijven en de huisarts. Ook het opzeggen van de huur, gas, water en licht moet tijdig gedaan worden. Ook kun je in de planning meenemen wanneer je welke kamer gaat opruimen en inpakken, als je dit per kamer doet is het makkelijker om spullen later terug te vinden. Eventuele klussen die er in je nieuwe woning gedaan moeten worden, kun je ook het beste laten doen voordat je er intrekt.

Tip 2: Gestructureerd inpakken

Zoals eerder al is aangegeven kun je het beste kamer voor kamer inpakken. Elke kamer kan je dan ook een speciale kleur met stickers geven zodat je snel weet welke dozen bij elkaar horen en wat er ongeveer in de dozen zit. Belangrijke spullen, die je gelijk na de verhuizing nodig hebt kan je beter in een aparte doos verpakken die duidelijk te herkennen is. Dan is het geen zoektocht als je eenmaal in je nieuwe huis bent aangekomen.

Tip 3: Hulp vragen

Een verhuizing brengt erg veel stress en werk met zich mee, het is dan ook beter om niet alles alleen te hoeven doen. Hulp van kennissen en familie kunnen al een hoop tijd en stress schelen, er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontruimen van woningen. Zij helpen met het inpakken, laden, vervoeren en uitpakken van al je spullen.