Buffervaten

Buffervaten steeds vaker geplaatst bij huishoudens

Er worden in steeds meer particuliere woningen buffervaten geïnstalleerd. Tot voor kort werden buffervaten voornamelijk op bedrijfsterreinen of binnen bedrijven zelf geplaatst, om altijd over warm water te beschikken. Op een bouwlocatie is dit bijvoorbeeld noodzakelijk voor de verwarming van een bouwkeet, waarin het zeker in de herfst en winter behoorlijk koud kan zijn. Ook voor woningen is een buffervat interessant, zeker als u bedenkt dat u met een buffervat een reserve van warm water aan kunt leggen. Mocht de boiler het op een koude avond begeven, dan heeft u met een buffervat alsnog warm water!

Buffervaten worden in verschillende modellen en soorten aangeboden. Een erkende installateur of loodgieter bij u in de buurt kan u meer vertellen over de werking van deze buffervaten en de mogelijkheden die u heeft bij het installeren van een buffervat in huis.

Wat maakt een buffervat uniek?

De meeste buffervaten worden gebruikt in combinatie met speciaal CV water, in plaats van sanitair water. Het voordeel aan dit type water is het feit dat het vat niet kan gaan corroderen, doordat er in CV water geen zuurstof zit. Niet voor niets worden veel buffervaten van staal gemaakt! Buffervaten zijn voorzien van een speciale isolatiemantel, waarmee het mogelijk is om het warme water een lange tijd warm te houden. U kunt het water in de avond laten verwarmen om het vervolgens overdag te gebruiken, waarmee u bespaart op de energiekosten.

Verschillende soorten isolatiemantels

Het verschilt per model welk type isolatiemantel gebruikt wordt. Op grote buffervaten wordt bijvoorbeeld vaak een afneembare mantel gebruikt, zodat het mogelijk is om het buffervat te verkleinen voor nauwe doorgangen. Dit is bijvoorbeeld handig voor een bouwlocatie, waarop de buffervaten geregeld verplaatst moeten worden. In woningen wordt doorgaans gebruik gemaakt van een klein buffervat, waarvan de mantel niet afneembaar is. Na het plaatsen van het buffervat is het vaak niet eenvoudig om deze in uw woning te verplaatsen.