Een lekkage: wat moet ik nu doen?

Heeft u last van een lekkage in uw woning? Veel mensen weten in zo’n geval niet precies wat ze moeten doen, naast het zo goed mogelijk opvangen van het water. Toch is het van groot belang dat u een lekkage in huis zo snel mogelijk laat verhelpen, om de kans op een blijvende waterschade te voorkomen. Deze waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van schade aan uw documenten of fotoalbums, schade aan het houtwerk van uw dak, schimmelplekken op plafonds en muren, enzovoorts. Een van de vervelende aspecten aan een lekkage, is dat het vaak erg lastig is om de bron van een lekkage te achterhalen. Dit geldt zeker voor lekkages onder uw dakbedekking of rond de leidingen onder uw woning of tussen de vloer en een plafond.

Bron van een lekkage vinden

Wanneer het erg lastig blijkt te zijn om de bron van een lekkage te vinden, kunt u de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt inschakelen. Voor dit artikel spraken wij met loodgieter, die dagelijks tientallen huishoudens helpen met het oplossen van een lekkage in Almere. Zij gaven aan, dat des te sneller u de hulp van een loodgieter inschakelt, des te groter ook de kans is dat de waterschade als gevolg van de lekkage kan worden ingeperkt.

Loodgieters beschikken over speciale apparatuur, waarmee het achterhalen van de bron van een lekkage vaak een stuk eenvoudiger is. Tevens kan een loodgieter u direct helpen bij het oplossen van de lekkage, door bijvoorbeeld een rubberen ringetje om een leiding te plaatsen, een stukje dakbedekking te vervangen of dicht te branden, enzovoorts.

Waterschade verhelpen

Het is voor een loodgieter niet altijd mogelijk om waterschade weg te werken. Hierbij is het vooral van belang, dat u het vocht uit uw muren en plafond laat trekken, waarna dit vervolgens opnieuw geverfd kan worden door een klusbedrijf bij u in de buurt.