Extra woonkamer bouwen

De tuin verschilt enorm met een paar jaar geleden. Maakten we er vroeger nog amper gebruik van, tegenwoordig willen we er alles kunnen doen wat we binnen ook doen: koken, loungen, verwarmen, eten, etc. De tuin wordt dus een soort tweede woonkamer. Om deze tweede woonkamer te realiseren mag het meest essentiële product niet ontbreken: de veranda.

Een veranda verbreedt de leefomgeving. Door een deel van de tuin te overkappen, creëer je buiten een droge beschutte plek, waar het net zo goed toeven is als binnenshuis. Daarbij kun je met een veranda de woningstijl doortrekken naar de tuin, zodat de tuininrichting in perfecte harmonie is met de woninginrichting. Lees in dit artikel hoe je de veranda het best kunt benutten.

Soorten veranda’s

Wil je een veranda kopen, dan kun je die volledig op maat bestellen. Zo profiteer je altijd van een perfect passend resultaat. Veranda’s verschillen dus in formaat, maar dat niet alleen: je hebt ook de keuze uit enorm veel verschillende wandelementen om in je veranda de gewenste beschutting te creëren. Gebruik je de veranda alleen bij rustig zomerweer, dan kun je de gehele veranda lekker open laten. Wil je er ook tijdens de herfst en winter gebruik van kunnen maken, dan is wat meer beschutting geboden. Daarvoor kun je gebruik maken van open wanden, halfdichte wanden of zogeheten shutters, die je zowel kunt openen als sluiten. Wil je de veranda in het ene seizoen kunnen afsluiten en in het andere seizoen kunnen openen, dan zijn er ook veel schuifwandoplossingen of handige verandascreens, die je eenvoudig in de veranda ritst.

Inrichting

Om je veranda net zo comfortabel te maken als de woonkamer, dien je hem de juiste inrichting te geven. Dat begint bij een comfortabele loungeset. Aangezien de set droog en beschut staat, heb je meer keuzevrijheid in materiaal en design. De set heeft immers minder te verduren van weersinvloeden. Ook terrasverwarming is zinvol. Hiermee zorg je het hele jaar voor behaaglijke warmte in je veranda. Verder doet een mooie tuinhaard het ook altijd goed onder je overkapping. Deze zorgt enerzijds voor warmte en anderzijds voor enorm veel sfeer. Je maakt de veranda compleet met enkele spotjes ledverlichting in het plafond om ook ’s avonds voor voldoende licht te zorgen.