Huis verkopen door te investeren

De huizenmarkt ligt al jaren op z’n gat en mensen zitten met een onverkoopbaar huis. Er zijn diverse mogelijke oplossingen om je huis interessant te maken voor kopers. De eerste gedachte is om de prijs te laten zakken, zodat je zo snel mogelijk van de vaste kosten af bent. Waar men niet zo snel aan denkt, is om te investeren in het huis. Door het huis net wat extra’s te geven, ontwikkel je een aantal USP’s voor je huis, waardoor het interessanter wordt voor mogelijke kopers.

Zonnepanelen

Duurzaamheid is helemaal hot. Door te investeren in zonnepanelen neem je niet alleen vaste kosten weg voor de toekomstige bewoner, maar het is nog goed voor het milieu ook. In Nederland zijn ruim duizend aanbieders van zonnepanelen. De het grote aanbod, wordt de prijs ook steeds interessanter. Het aanschaffen zonnepanelen is een investering in de toekomst.

Dakkapel

Wanneer je een schuin dak hebt, kan een dakkapel voor een extra dimensie zorgen. Het ziet er niet alleen mooi uit vanaf de buitenkant, maar het zorgt ook voor meer ruimte en meer lichtinval, waardoor het nog ruimer oogt. Een dakkapel kun je al laten bouwen voor een paar duizend euro.

Aanbouw

Een andere mogelijkheid is om het huis groter te maken middels een aanbouw. Naast de grotere leefruimte en vierkante meters, geeft het een directe waardevermeerdering voor je woning. Een aanbouw is echter wel een financieel grote ingreep, waardoor het risico erg groot is. Maar door een aanbouw springt het huis wel tussen de rest uit. Om de financiering rond te maken, kun je denken aan een lening. Je kunt gebruik maken van een lening simulatie om te kijken hoeveel je kunt lenen en wat de bijkomende kosten zijn.