Kleine reparaties in huis

Kleine klusjes blijven in veel huishoudens jaren liggen.  Denk bijvoorbeeld aan klussen aan de meterkast, bedrading, installatiewerkzaamheden, stucwerk of aan de CV-ketel. Simpelweg omdat er geen tijd voor is of omdat het toch meer werk is dan dat het in eerste instantie leek en het daarom uitgesteld wordt.

Sommige klussen kunnen een tijdje uitgesteld worden. Het plafond witten of de kamer behangen kan later ook nog, maar niet alles kan uitgesteld worden. Slechte bedrading kan bijvoorbeeld leiden tot kortsluiting en kortsluiting kan leiden tot brand. Een slechte CV-ketel kan ook aardig wat problemen veroorzaken. Een CV-ketel kan ontploffen en kan koolmonoxide uitstoten. Koolmonoxide is slecht voor je lichaam en je kunt er ontzettend ziek van worden. Je kunt dit dus heel makkelijk voorkomen door de klus aan bedrading of aan de CV-ketel af te maken.

Vakmannen kunnen de kleine klusjes snel voor je oplossen. Een vakman kan elke klus in huis voor je doen! De meeste klussen kunnen in een dag of in een aantal dagen worden gefikst. De kleine klusjes hoeven ook helemaal niet veel geld te kosten. Bij veel kleine klussen kunnen vakmannen in plaats van het hoge BTW-tarief van 21% het lage BTW-tarief van 6% rekenen. Je betaalt dus minder BTW en daardoor zijn de klussen goedkoper. Maar is er nu toch een klus die echt gedaan moet worden en je hebt er geen geld voor? Je kunt ook een minilening afsluiten. Een minilening is een lening waarbij je snel een klein bedrag op je rekening hebt staan. Je kunt bij een minilening maximaal 750 euro lenen en dit moet je meestal binnen 12 weken terug betalen. Op deze manier kun je toch die belangrijke klus financieren.