Steeds vaker gereedschap gestolen

Zeker op de grote werkplaatsen en bijvoorbeeld in open tuinen wordt steeds vaker gereedschap gestolen. Je moet er toch niet aan denken, dat je elektrische boormachine, elektrische beitel of elektrische grasmaaier wordt gestolen. Met een locker is het mogelijk om je kostbare gereedschap veilig op te bergen om daarmee diefstal tegen te gaan. Het is belangrijk om een locker waar mogelijk in een kast in te bouwen, om zo te voorkomen dat de locker in z’n geheel kan worden meegenomen. Vaak zijn lockers niet heel zwaar.

Tip: koop lockers online, zodat je hier de deur niet langer voor uit hoeft te gaan. Er zijn verschillende webwinkels die lockers in uiteenlopende modellen en formaten aanbieden.

Waarom een locker aanschaffen?

Een locker is niet alleen handig voor het voorkomen van diefstal van kostbaar gereedschap, het maakt het ook mogelijk om je gereedschap veilig op te bergen voor kinderen. Zeker elektrisch gereedschap kan erg gevaarlijk zijn als het in de buurt van kinderen komt. Met een locker voorkom je dit! Of gebruik een locker voor het opbergen van chemische en gevaarlijke vloeistoffen. Ook nu is het belangrijk om de locker bijvoorbeeld in een kast in te bouwen, om te voorkomen dat de locker kan worden omgestoten of in z’n geheel mee kan worden genomen.

Verschillende soorten lockers

Lockers worden in verschillende modellen en formaten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een erg kleine kluis, waarin je een of twee apparaten kwijt kunt, of denk aan grote lockers waarin je meerdere planken kunt benutten voor het opbergen van kostbaar gereedschap. Naast het formaat van de lockers verschilt ook het type slot. Kies altijd voor een stevig slot, ook wanneer dit iets duurder is, om te voorkomen dat de locker eenvoudig kan worden opengebroken. Zo voorkom je dat het gereedschap alsnog wordt onteigend van een werkplaats, een openbare tuin of je garage.