Voorkom dat uw riool verstopt raakt

Een van de grootste ergernissen voor veel woningbezitters is een verstopping van de afvoer bij een toilet, douche of gootsteen. Niet alleen is een dergelijke verstopping vaak erg lastig te verhelpen, ook brengt een verstopping een vervelende stank met zich mee en blijkt het soms zelfs zo ernstig te zijn dat het toilet niet meer gebruikt kan worden. Om een verstopt riool te verhelpen, kunt u een rioolservice inschakelen voor het doorspuiten van uw riool. Kies bijvoorbeeld voor de snelle rioolreparatie in Purmerend van de loodgieters, die wij voor dit artikel spraken. Nog beter is het vanzelfsprekend om een verstopping in uw riool te voorkomen!

Een verstopping voorkomen

Een van de makkelijkste manieren om een verstopping in uw riool tegen te gaan, is door het restafval zo goed mogelijk uit uw afvoer te weren. Restafval komt in verschillende vormen voor, denk bijvoorbeeld aan kleine bladeren en takjes in de regenpijp, overmatig veel toiletpapier in de afvoer van uw wc of het restafval van uw lunch of diner in de gootsteen van de keuken. U kunt dergelijk restafval weren door gebruik te maken van een zeefje, wat vaak slechts een paar euro kost. Gebruik een zeefje in de gootsteen, plaats een filter boven uw regenpijp en let op uw gebruik van toiletpapier als u naar de wc gaat.

Uw riool laten doorspuiten

Het is nooit helemaal mogelijk om al uw restafval uit het riool te weren. Om die reden is het belangrijk om uw riool eens per (half) jaar door te laten spuiten door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Door uw riool onder een hoge druk door te spuiten, worden beginnende verstoppingen voor u verholpen. De kans dat u in dit geval nog te maken krijgt met een serieuze verstopping in de afvoer is minimaal.