Voorkom problemen met uw CV-ketel

De CV-ketel is een van de meest essentiƫle elementen van uw woning, omdat dit apparaat u dagelijks voorziet van warm water onder de douche of bij de afwas en van een warme woning als u na een lange dag werken thuiskomt. Toch besteden veel huishoudens veel te weinig aandacht aan het onderhouden van de CV-ketel. Hoe vaak kijkt u om naar de CV-ketel? Zonder dat u het weet slijten verschillende onderdelen van uw CV-ketel, waardoor er naar verloop van tijd een storing in de ketel kan ontstaan. Dit is erg vervelend, zeker op een koude herfst- of winteravond als het koud is buiten.

Om dergelijke situaties te voorkomen kunt u de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt inschakelen voor passend CV-ketel onderhoud. Tijdens dit onderhoud kunnen versleten onderdelen voor u vervangen worden, zodat de kans op storingen minimaal wordt.

Slijtage en stofophoping in de ketel

Een CV-ketel krijgt het door het jaar heen flink te verduren, waardoor onderdelen van de CV-ketel kunnen slijten. Daarbij ontstaat er vaak een grote hoeveelheid stof in de ketel, omdat de ketel in vrijwel geen enkel huishouden wordt schoongemaakt van de binnenkant. Dit is ook niet gek, want het is lastig om de ketel open te maken en daarbij zit een ketel vaak goed verstopt in huis. De kans dat u het schoonmaken en onderhouden van de CV-ketel vergeet is hierdoor groot.

Overstappen naar een combiketel

Wanneer uw CV-ketel naar verloop van tijd toe is aan vervanging, bijvoorbeeld door ouderdom of doordat een storing niet te verhelpen blijkt te zijn, kunt u de overstap maken naar een zogenaamde combiketel. Een combiketel combineert twee losse apparaaten: een losse CV-ketel en een boiler. Dit scheelt u niet alleen in de energiekosten, maar ook in de onderhoudskosten. U hoeft immers nog maar een apparaat te laten onderhouden.